Základná škola s materskou školou Centrum I 32
Kontakt Mapa Dokumenty školy IT Akadémia partner SciLab

  • Aktualizácia údajov
    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Zber tetrapakov - Dubnická Envirojar

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, žiaci.

    V rámci celomestskej akcie Dubnická Envirojar prebieha na našej škole zber tetrapakov. Celá akcia prebieha formou súťaže až do 27.05.2024. Vzhľadom na to, že aj ako škola plánujeme oceniť najusilovnejších zberačov  v rámci triednych kolektívov, chceme všetkých požiadať, aby tetrapaky nosili do školy v stanovený, jednotný termín (predchádzame tak hromadeniu tetrapakov v triedach a následných komplikácií s tým súvisiacich).

    Pre lepšiu organizáciu sú dni na odovzdanie pre I.stupeň ŠTVRTOK a pre II.stupeň PIATOK.

    Najbližší termín pre žiakov I.stupňa je 25.04.2024 (štvrtok).

    Ďalšie termíny plánujme na:

    I.stupeň: 02.05.2024; 16.05.2024

    II.stupeň: 03.05.2024; 17.05.2024

    Za pochopenie ďakujeme.

     

  • Lampiónový sprievod mestom - 30.04.2024

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, žiaci, priatelia školy, kamaráti.

    Mesto Dubnica nad Váhom dáva do Vašej pozornosti "Lampiónový sprievod", ktorý sa uskutoční v utorok 30.04.2024, so začiatkom o 19:15 pred mestským úradom. Tešíme sa na Vašu účasť.

  • Deň narcisov - 18.apríl 2024

    28.ročník zbierky Dňa narcisov dnes podporila aj naša škola so svojimi žiakmi a učiteľmi. Každoročne sa zapájame do tejto celoslovenskej kampane Ligy proti rakovine predajom vlastnoručne vyrobených perníčkov a pripnutím narcisu na znak solidarity s onkologickými pacientmi. Vyzbieraná suma 400, -e poputuje na účet organizácie LPR.Ďakujeme❤️

  • Oznam pre verejnosť

    V sobotu 20.04.2024 sa na multifinkčnom ihrisku v areáli našej školy uskutoční turnaj detí v pozemnom hokeji. V čase od 8:00 do 15:00 hod. bude preto ihrisko pre verejnosť UZAVRETÉ. 

    Ďakujeme za pochopenie.

  • Pytagoriáda – okresné kolo

    V dňoch 9.4. - 10.4. sa konal 45. ročník okresného kola Pytagoriády.

     

    Pytagoriáda je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú body. Výsledné hodnotenie sa teda skladá z dvoch položiek, z bodov za správnosť a z bodov za čas.

    Naši žiaci nás reprezentovali v piatich kategóriách (P3, P4, P5, P6, P7).

    Výsledky našich žiakov:

    Kategória P3:

    1. miesto: Rokyta Daniel 3.C

    Kategória P4:

    3. miesto: Palme Jakub 4.C a 5. miesto: Černay David 3.A

    Kategória P5:

    4. miesto: Kosibová Lenka 5.B

    Úspešní riešitelia: Tomíková Tamara 5.A a Paksi Agáta 5.B

    Kategória P6:

    Úspešní riešitelia: Václav Alexej a Hlatký Matej zo 6.B, Staňová Sára Mária 6.A

    Kategória P7:

    2. miesto: Hudecová Vanesa 7.C

    Menovaným srdečne ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

  • Zápis do Materskej škôlky

    Vážení rodičia,

    oznamujeme Vám, že zápis detí do materskej školy bude na našej škole prebiehať od 06.05.2024 do 17.05.2024.

    V tomto termíne môžete vyplnené a lekárom potvrdené prihlášky (tlačivo v prílohe) priniesť priamo do MŠ, prípadne na sekretariát školy.

    Prednostne budú  prijaté :

    - deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné

    - deti, ktoré budú pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania

    - deti, ktorých súrodenec už navštevuje materskú školu

    - deti, ktoré majúprávo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t.j. ktoré dovŕšia 4 roky veku do 31. augusta 2024

    Tešíme sa na Vás :)

     

    prihlaska_do_MS_2024_WORD

    prihlaska_do_MS_2024_PDF

  • Pôstna zbierka TEHLIČKA 2024

    Aj tento rok sme sa zapojili do celoslovenskej zbierky Tehlička, ktorej výnos slúži na podporu rozvojových projektov. Žiaci na hodinách náboženskej výchovy plnením aktivít spoznávali život svojich rovesníkov v Južnom Sudáne. Spoločne sme vyzbierali 220 eur, ktoré budú použité na výstavbu multifunkčnej školskej haly v Edukačnom centre sv. Bakhity na misii Tonj v Južnom Sudáne, ktorú založili a spravujú sestry saleziánky. Viac info na www.tehlicka.sk.

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa  rozhodli pomôcť zlepšiť podmienky na vzdelávanie detí v Južnom Sudáne. :-)

  • Zápis do 1.ročníka - POĎAKOVANIE

    Deň zápisu do prvej triedy vždy bol, je a bude dňom očakávaným a výnimočným. A i keď je stretnutie krátke, zhruba dvadsaťminútové, určite patrí v živote dieťaťa k významným míľnikom a spomienky naň si často nesie po celý život.

    V stredu a vo štvrtok sa konal zápis aj na našej škole. Nesmelé okukovanie tabule, pohľady do cudzích tvárí, chodby o dosť dlhšie a širšie ako boli v škôlke, školské zvonenie, ktoré vytrhlo z premýšľania snílkov, či tých bojácnejších prinútilo kŕčovitejšie zovrieť ruku svojich rodičov. A potom už vstup do triedy ... a hotovo 😊

    Vážení rodičia budúcich prvákov. Dovoľte nám, poďakovať sa Vám, za prejavenú dôveru, za to, že ste si vybrali práve našu školu. Školu, ktorá sa snaží byť nielen miestom, kde deti prežívajú väčšinu pracovného dňa, ale ktorá chce byť aj priestorom, v ktorom sa budú cítiť dobre, slobodne, tvorivo, kde budú môcť medzi sebou rozvíjať svoje schopnosti, naplno popustiť uzdu svojej fantázii, pričom ich výsledky bude mať kto oceniť.

    Prváčikom nevieme síce sľúbiť len jednotky, či pochvaly počas štúdia. To čo ale vieme je, že sa vám budú venovať chápaví učitelia, ktorí vás nebudú len učiť čítať a písať, ale dajú vám aj základy z matematiky, naučia vás premety, kotúle, či vyrozprávajú zaujímavé príbehy z dejín. A možno to najdôležitejšie na záver - budú k vám ľudskí a vo svojej práci trpezliví.

    Poďakovanie patrí zároveň aj všetkým pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom školy, ktorí sa podieľali na priebehu zápisu do 1. ročníka.

    Ďakujeme.

  • Úspechy našich žiakov - športové súťaže

    V priebehu tohto týždňa sa naši žiaci pod vedením pani učiteľky Zuzany Bačovej zúčastnili v dvoch súťažiach v kolektívnych športoch. Vo štvrtok sa zúčastnili okresného kola v 3x3 basketbale chlapcov, kde v konkurencii 7 tímov z Dubnice, Novej Dubnice a Ilavy obsadili výborné 3. miesto. V piatok sa predstavili v regionálnom kole turnaja Super Florbal Pohár chlapcov ZŠ, kde potvrdili, že florbal uz nás na škole je jeden z top športov a turnaj VYHRALI! Chlapcom gratulujeme a prajeme veľa úspechov aj na krajskom kole v Bánovciach nad Bebravou 09.05.2024.   

  • Konzultačný deň

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

    v pondelok, 08.04.2024, sa uskutoční v čase 15:00 - 16:30 konzultačný deň. V prípade Vašich dotazov ohľadom správania a vzdelávacích výsledkov Vašich detí Vám budú k dispozícii vyučujúci jednotlivých predmetov. Tešíme sa na Vašu účasť.

  • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

    Deň pred veľkonočnými prázdninami  - 27.3.2024 sa v priestoroch ZŠ s MŠ Pod hájom konalo okresné kolo súťaže umeleckého prednesu poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín. Všetci súťažiaci podali veľmi pekné výkony. V I. kategórii – prednes prózy, získal krásne 2. miesto  žiak zo 4.C triedy – Cyril Smatana a v prednese poézie  - III. kategória, získala víťazné 1. miesto žiačka 9. B – Sophia Prchlíková, ktorá bude našu školu reprezentovať na krajskom kole tejto súťaže. Víťazom srdečne gratulujeme!

  • Noc s Andersenom

    Tretiaci z našej školy sa koncom marca zúčastnili akcie Mestskej knižnice v Dubnici nad Váhom "Noc s Andersenom". Okrem spania v knižnici, ktorá bola pre niektorých veľkou skúškou odvahy, večerných a ranných zaujímavých aktivít, ktoré im nachystala pani Ľubka v knižnici, mali aj možnosť večernej prehliadky kaštieľa. Počas cesty tam aj späť deti plnili úlohy súvisiace s knihami na základe rôznych indícií. Deťom sa noc v knižnici aj kaštieli veľmi páčila. Nezabudli sme ani na nočné čítanie rozprávky od Andersena. Okrem poďakovania knižnici a múzeu za zážitky sa chceme poďakovať aj nášmu primátorovi Petrovi Wolfovi za venovanie knihy od Samuela Valúcha "Záhada strateného duba", ktorá nám iste pomôže na rozvíjanie čitateľskej gramotnosti a mestu Dubnica nad Váhom za darčekové predmety. Ešte raz "ĎAKUJEME".

  • ZÁPIS ŽIAKOV DO PRVÉHO ROČNÍKA (spustený !!!)

    Milí rodičia budúcich prváčikov,

    ak chcete Vaše dieťa zapísať k nám do školy, postupujte, prosíme, podľa nasledujúcich inštrukcií:

    1. Vyplňte elektronickú prihlášku. Prosíme, aby ste všetky údaje uviedli správne (podľa rodného listu), pričom používajte dĺžne a mäkčene. Prihlášku netlačte, vytlačíme ju my a podpíšete ju na osobnom stretnutí. Prosíme Vás, aby ste prihlášku odoslali do 02. apríla 2024 (potrebujeme nejaký čas na spracovanie). V čase konania zápisu bude možnosť vyplniť prihlášku aj v tlačenej podobe. 
    2. Samotný zápis bude prebiehať formou osobných stretnutí v termínoch 03. (15:00-18:00) a 04. (15:00-18:00) apríla 2024.

    Pri overení údajov na osobnom stretnutí je potrebné predložiť:

    • rodný list dieťaťa
    • občiansky preukaz zákonného zástupcu
    • podľa potreby doklad o zdravotnom postihnutí dieťaťa (vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie je potrebné doložiť do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 14. júna 2024)
    • potvrdenie z Centra poradenstva a prevencie o školskej zrelosti (platí len v prípade, ak zákonným zástupcom boli takéto potvrdenia na základe orientačných vyšetrení v materskej škole v predchádzajúcom čase vystavené, resp. v prípade, že máte záujem o predčasné zaškolenie Vášho dieťaťa).

    Rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do Základnej školy s materskou školou Centrum I 32 Vám bude vydané najneskôr 15. júna 2024.

    V školskom roku 2024/2025 plánujeme otvoriť tri triedy v prvom ročníku.

    - jednu triedu s vyučovaním anglického jazyka

    - jednu triedu s vyučovaním anglického jazyka a matematiky s prvkami Hejného metódy

    - jednu triedu - „bilingválna“ s rozšíreným vyučovaním anglického jazyka metódou CLIL, do ktorej budú deti v máji robiť prijímacie pohovory – testy na zistenie jazykových a všeobecných predpokladov.

     

    Ďakujeme za Vašu dôveru.

  • Európsky kvíz o peniazoch

    Dňa 21.3.2024 sa naši žiaci z 9.A a 9.B triedy tvoriaci 1 súťažný tím v zložení: Blašková Karolína, Kotláriková Simona, Okuliar Matúš, Satinová Emília, Sláviková Lenka, Václav Mojmír, Zigmanová Emma, Baláž Jakub, Belko Jakub, Hlatký Maroš, Kutej Peter a Paksi Alexander zapojili do slovenského národného kola Európskeho kvízu o peniazoch. Európsky kvíz o peniazoch (European Money Quiz) je medzinárodná aktivita zameraná na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov a študentov hravou a zábavnou formou. Európsky kvíz o peniazoch sa hral na platforme Kahoot, bol online prostredníctvom www.youtube.com. Žiaci odpovedali na 15 otázok z rôznych oblastí finančnej gramotnosti ako sú sporenie, osobný rozpočet, pôžičky a úvery, mzdy, ochrana spotrebiteľa či digitálna bezpečnosť. Naši žiaci obsadili úžasné 3.miesto v konkurencii 120 škôl (vyše 300 družstiev)  z celého  Slovenska. Pre žiakov to bola dobrá skúsenosť ako získať nové informácie o využívaní financií a finančnej gramotnosti.

  • Krátke ohliadnutie sa za Lyžiarskym kurzom 2024 :-)
  • Návšteva Mestskej knižnice

    V utorok,, 26.03.2024, žiaci 5.B triedy navštívili v rámci vyučovania literatúry Mestskú knižnicu v Dubnici nad Váhom. Tu si preverili a doplnili svoje vedomosti a poznatky z oblasti rozprávok, dozvedeli sa nové zaujímavé informácie a vypočuli si aj pôvodné netradičné podoby niektorých rozprávok. Na záver si mohli zapožičať knihy, ktoré ich zaujali.

  • Slávik Slovenska – výsledky školského kola

    Dňa 26.3.2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže Slávik Slovenska 2024.

    Postup do okresného kola si vyspievali:

    1. kategória: Sára Madajová (1.B)  
    2. kategória: Agáta Paksi (5.B) 
    3. kategória: Nina Gonščáková (9.C)

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za krásny zážitok a postupujúcim dievčatám želáme veľa šťastia v okresnom kole.

  • Školský ESHOP

    Dobrý deň všetkým!

    Aj tento rok máme pre Vás skvelú správu!

    Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami žiaci. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie a navyše pre nás e-shop znížil ceny väčšiny produktov! Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zscidca/

    Objednávanie je už spustené a bude možné až do 17.4. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

    (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

    S pozdravom a prianím krásneho dňa 

    vedenie školy

  • VESELÁ BIELA SOBOTA

    Hotel Jason Vršatec Vás  pozýva na zábavnú Veľkú noc🐣🐣

    Zažite so svojimi deťmi zábavný a kreatívny deň v očarujúcej prírode Bielych Karpát.

    Kombináciou tradície a zábavy sme vytvorili interaktívny program doplnený o súťaže s možnosťou výhry vstupov na hrad Beckov.

    Môžete sa tešiť na skvelý zážitok, pletenie korbáčov, výrobu slamených ozdôb, maľovanie na tvár, maľovanie a hľadanie vajíčok, návštevu rozprávkovej postavičky a ďalšie.

    Cena vstupného je 9,90€/dieťa.

    Účasť si môžete rezervovať na recepcia@hoteljason.sk alebo na 0904 549 724.

strana: